keskiviikko 12. helmikuuta 2014

112# Top-Päiväkirja 12.2

12.2 keskiviikko
Taasen oltiin seitsemältä tallissa.
Laura tuo joka aamu talliin listan, jossa lukee jokaiselle omat tehtävät. Itse aloitin päivän trailerin siivoomisella ja kuntoon laitolla josta sirryin oljittamaan pikkutallia jonka päätteeksi lakaisin käytävän. Tämän jälkeen kello lähentelikin jo yhdeksää ja käytiin pikaisesti aamupalalla.
Aamiaiselta tullessani nappasin isosta tallista Blondin mukaan. Koitin suht nopeaan tahtiin sitä harjailla ja laittaa kuntoon, sillä tarkoutuksena oli Blondin lisäksi juoksuttaa Cleveland ja Brenda.



Blondi on siis joku Pv-tamma, en sen tarkemmin tiedä. Juoksuttaessa oli todella simppeli tapaus. Aluksi nyt perus pukittelut ja kaahaukset, mutta nopeasti rauhottui.

Täälä siis juoksutetaan vyön kanssa, johon pistetään gramaanit kiinni.
Aluksi annetaan juosta ilman gramaaneja suurimmat energiat pois, jonka jälkeen aletaan työstämään ravissa ja laukassa. Koitetaan saada hevonen mahdollisimman rennoksi ja pyöreäksi, sekä liikkumaan rehellisesti kroppansa läpi.


Hoidin Blondin pois ja hain samalla Clevelandin isostatallista pikkutalliin hoidettavaksi.
Tästä kaverista minulle sanottiin jo etukäteen, että on vähän villimpi tapaus.
Hoitaessa oli todella nätisti ja rakastuinkin kyseiseen hevoseen ihan totaalisesti. 
Juoksuttaessa aluksi mentiin semmoista rodeota että oksat pois, ja sai itse iha tosissaan roikkua sielä liinan päässä! Suurimpien riekkumisien jälkeen laitoin gramaanit paikoilleen ja aloin taas työstämään ravia ja laukkaa. Ravissa tämä sujuikin tosi hyvin mutta laukatessa siitä ei juuri mitään tullut. saatiin hyviä ptkiä, mutta kaveri tykkäsi riehua enemmän..






Clevelandin jälkeen nappasin taas heti seuraavan juoksutettavan mukaan, eli Brendan. Brendan olen aikaisemminki juoksuttanut, taino 1½ kertaa, sillä viimeksi kaveri oli niin villinä etten sitä saanut pideltyä. Heti kentälle päästyäni hyppi pystyyn, loikki ja riehu ja kävi jopa istumassa..
Tänään Brenda oli kuitenkin tosi rauhallinen ja jopa laiska.


Kun sain kaikki kolme kaverusta juoksutettua, oli kello jo yksi ja lähdettiin päivätauolle.

***
Kolmelta jatkettiin hommia ja iltapäivä menikin pyykkiä pestessä, tarhaajia vaihdellessa sekä jalkoja rasvatessa. Kuudelta ruokittiin hepat ja saatiin talli kiinni ennen puolta seitsemään.

 Lotta juoksuttaa Hermestä.

Se tunne ku oot hakemassa varsoja laitsalta, eikä niitä näy missään..


Jätti Lulis:3 Tamma varsoista nuorin..
Samaa näköä?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti