sunnuntai 21. syyskuuta 2014

150# Fosfor

Oho, taas saatte tuiki tavallisen ratsastus postauksen, jonka mausteena vähän kärryttelyä Nessun kanssa.


Elikkä, lauantai aamuna normaaliin tapaan lähdin ratsastus tunnille, jonka tälläkertaa menin Fossilla. Olen kyseisellä ruunalla pari kertaa aiemminki mennyt, mutta nyt oli ihan super kiva ratsastettava!
Aloitettiin pienillä väistö pätkillä uralta pois käynnissä ja sinne sekaan vielä pysähdyksiä. Ravi ja laukka tehtiin vain ympyröillä ja suoralla uralla. Nämä molempiin suuntiin ja tauko.

Käynnissä ja väistöissä Fossi oli kivan rento, kevyt ja herkkä ratsastaa, ravissa koko pakka levisi ihan totaalisesti, mutta tuli onneksi ian takaisin kuulolle ja laukassa pysyi myöskin kivan kevyenä.






Ja tässä näitä ekoja raveja...







Tauon jälkeen alettiin tekemään neliötä, jossa kulmat oli tarkoitus tehdä takaosa käännös tyyppisesti. Käynnissä tämä sujui tosi hyvin, ravissa taas vähän pakka levisi mutta ihan ok käännöksiä mahtui sekaan ja laukassa olin aivan varma että ei tästä tule yhtään mitään, mutta ihme kyllä sain Fossin käännettyä kulmissa niin että kuvio pysyi jopa melkein neliönä!
Tätä neliötä tehtiin taas molempiin suuntiin kaikissa askellajeissa ja sitten loppuravit ja käyntiin. 
Jäi kerranki oikeesti hyvä fiilis tän hevosen jäljiltä!
Ja kaikista kuvista kiitos Annalle!







***

Myöhemmin iltapäivällä iltatallin lomassa opastin Tiaa ajamaan Nessulla. Opastin miten valjaat laitetaan ja kärryt sidotaan kiinni ja sitten lähdettiin sillalle vievälle hiekkatielle missä olen itsekkin Nessua ajanut. Itse olin varuuden vuoksi narun päässä ja juoksin vieressä ja koitin samalla opastaa miten sitä ponia sieltä kärryiltä käsin ohjataan.
Mutta yleisesti sanottuna lenkki meni oikein hyvin:)!



2 kommenttia:

  1. Voisit opettaa mullekkin ton valjastamisen ja ajamisen niin Iidan ja Tiian ei tarvitsisi aina auttaa ;D

    VastaaPoista