perjantai 19. syyskuuta 2014

149# Aikuistunut Lulis!

Torstaina palauduin taas koulun penkiltä kotio, ja tänään päivällä (perjantaina) omien lääkäri kierrosten jälkeen suuntasin tallille ajamaan Catan.

Laittelin ponin ulkona puomilla kuntoon ja kärryt perään Idan avustuksella. Lulis näyttää jo ihan hupsulta kun on talvikarvaa alkanut kasvattaa. Naamastakin ihan pörrönen!
Lähdin tänään ensimmäistä kertaa kärryt perässä pois tallialuuelta, samalle hiekkatielle jossa Nessua olen ajanut. Ida talutti meitä varmuuden vuoksi autotie pätkän jossa tietenkin tuli rekka vastaan...
Hyppäsin toki äkkiä kärryiltä pois ja menin Catan viereen pitämään siitä kiinni odottaen että se siitä johonkin sinkasee, mutta ei, Cata seisoi korvat hörössä ihan paikallaan.
No ei siinä muutaku takasin kärryille ja matka jatkuu. Hiekkatielle päästyä Ida päästi meidät irti ja ravattiin päähän ja takaisin. Kääntyminenkin sujui ilman mitään ongelmia, tämä kun on ollut Catalle aina hankalaa. Ravattiin vielä takaisin ja Ida taas talutti meitä autotien ajan, jossa nyt tuli kolme autoa takaa ja yksi edestä, eikä Cata sanonut yhtikäs mitään! Olin ihan ihmeissäni kun ei yhtään pelleillyt!


Tallilla sidoin Catan taas puomiin kiinni otin valjaat pois, harjasin, juotin ja annoin vähän herkkuja. Kylmäsin vielä sen jalkoja letkulla, ja tähän nyt ainakin odotin kauheeta tappelua kun ei ole ikinä antanut suosiolla jalkojaan edes pestä, mutta taas poni pääsi yllättämään. Kerran koitti pyöriä mutta sitten jäi nätisti paikalleen seisomaan ja antoi valuttaa kylmää vettä jaloille!
Siitä on tullut jo niin fiksu ja taitava!

2 kommenttia: