lauantai 13. syyskuuta 2014

147# Ajopuuhia


Eilen, perjantaina kävin jo aamusta tallilla ja ohjas ajoin Catan pitkästä aikaa. Viime kerrasta oli pyöreästi n.3-4 kk, että pieni jännitys oli miten tyttö käyttäytyy.

Kuntoon laitaessa Lulis oli oma rauhallinen itsensä ja maneesissakin käveli rennosti menemään. Kun aloitettiin ns.työt tyttö jäkitti aluksi aika paljon eikä meinannut liikkua eteen, meni vain ihan mini askelta niin hitaasti kun vain mahdollista. 
Onneksi nopeasti palasi Catankin mieleen mikä oli homman nimi ja loppu puolella saikin jo ihan hyssytellä kun ei ohjastaja meinannut pysyä perässä:D


***

Tänään lauantaina olin aamusta tunnilla Artun kanssa. Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi kyseisen hevosen selässä ollut. Tunnin pääpointtina oli saada Artun takajalat oikeasti kunnolla alle ja polkemaan eteen. Alkuverkassa tehtiin kaikki askellajit molempiin suuntiin, jonka jälkeen tehtiin ympyrällä ravista lauakan nostoja. Ja huhheijjaa kun meinas kuskilta loppua kunto! Mutta oli se sen arvosta, sen verta hyvää ravia ja nostoja tuli.

Alla litsläts märkä Arttu..



Iltapäivällä tulin normaaliin tapaan tekemään iltatallia, ja siinä ohessa ajoin Catan. Myöskin ajo hommista on sen 3-4kk aikaa, joten hiukan pelkäsin kärryjeni puolesta jos Cata päättääkin tehdä jotain tyhmää. Yllätyksekseni Cata seisoi koko valjastuksen ajan hievahtamatta puomilla ja jopa peruutti siitä kärryt perässä nätisti pois. Tämän jälkeen kun olisi pitänyt seistä hetki, alkoi ponilla kärsivällisyys mennä ja vähän hääräsi aisojen välissä, mutta liikkeelle päästyä kaikki sujui kuin vanhalta konkarilta! Onse vaan niin fiksu poni. Ikää vasta 2vuotta ja vain muutama kerta ajettu ja menee näin hienosti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti