torstai 16. tammikuuta 2014

105# Taitajat

Tosiaan aattelin tehdä teille vielä erikseen pikkupostauksen jo edellisessä postauksessa mainituista taitajien semifinaaleista.
Tiistai aamuna herätyskello soi 06.30, 06.40, 06.45 ja 06.50 jolloin vihdoin päästiin Lotan kanssa sängystä ylös. Siinä sitten äkkiä puettiin päälle ja muuten laitettiin ittemme kuntoon. Puoli kahdelksan käytiin ilmottautumassa josta sitten aamupalalle.
Tämän jälkeen meillä oli tallin luokkahuoneessa yleistä ohjeistusta.
Itselläni alkoi ensimmäinen kilpailutehtävä klo. 8.30, joka oli hevosen näyttelykuntoon laittaminen (ei tarvinnut letittää) ja hevosen esittäminen. Kuntoon laitto oli paritehtävä johon oli aikaa 30minuuttia.
Harjattiin, selvitettiin häntä, nypittiin harja, leikattiin vuohis- ja korvakarvat, putsattiin ja rasvattiin kaviot.
Esitettiin hevonen suitsissa joissa pitkät suorat ohjat.
Hevosen kuntoon laitto sujui hyvin ja saatiin kaikki ajallaan tehtyä. hevosen esittämisessä oli taas vähän ongemia, sillä toisella oli hiukan energiaa ja ravatessa saikin itse juosta ihan tosissaan!

Tässä ekan tehtävän pisteet:)

Seuraavan tehtävän alkuun minulla oli n.tunnin tauko, joka odotettiin kilpailijoille tarkoitetussa huoneessa.
Seuraavana tehtävänä oli siis karsinan siivoominen, johon sisälty myös ruoka ja juomakupin putsaus. Omasta mielestäni suoriuduin tästä ihan kohtalaisesti. Karsinan olisi voinut siivota paremminkin mutta en halunnut ottaa riskiä ajan kanssa, jota oli vain 15minuuttia. Ja koska kyseessä oli minun tuuri, kyseisen karsinan hevonen oli kakannut juomakuppiinsa, jonka siivoomisessa meni toki normaalia kauemmin.

Tässä tokan tehtävän pisteet:)

Tämän tehtävän jälkeen odoteltiin taas hetki, ja mentiin syömään kyseisen koulun ruokalaan. Ja tosiaan koulu jossa olimme on Axxell, Brusaby joka on ruotsin kielinen. Tai melkein kaikki puhuivat myös suomea, mutta oppitunnit yms. pidetään sielä ruotsiksi.

Ruokailun jälkeen meillä alkoi viimeinen tehtävä joka oli kaksi osainen. Hevosen tehujen tunnistaminen ja laadun arviointi. Täm oli milestäni vähän huonosti järjestetty, sillä osa joutui istumaan koulun käytävillä jopa 2,5 tuntia vuoroaan odottaessa!
Oma suoritus meni kuitenkin ihan hyvin siihen nähden, etten ollut rehuja juurikaan harjoitellut. Ja mukana oli muummuassa rehuja mitä en ole ikinä käyttänyt, kuten melassileike, ruokintakalkki, soijarouhe sun muita.

Rehujen tunnistuksen pisteet

Laadun arviointi hiukan helpompi, sillä kyseistä rehua ei tarvinnut välttämättä nimetä. Piti vain kertoa onko se hyvä vai huono laatusta, sekä perustella vastaus:)
Ja jokainen varmaan tietää sen tunteen, että ei tää voi olla näin helppo, täs on pakko olla joku juju mitä en vaa tajua! Mutta onneks en tällä kertaa alkanu sitä sen enempää pohtimaan ja sainkin tästä tehtävästä kaikista paitsi heinäpussin painon arvioinnista täydet pisteet.

Laadun arvioinnin pisteet

Ja tässä vielä kaikkien näiden tehtävien yhteispisteet.


Itselläni siis yhteispisteet 79,5 ja olin yleistuloksissa sijalla 11, eli ei huono! Kahdeksan ensimmäistä pääsi finaaliin joista ensimmäisellä oli pisteitä 87,5 ja viimeisellä (kahdeksannella) finalistilla 80,5. Eli itse olisin tarvinnut vain 1,5 pistettä enemmän päästäkseni finaaliin! Mutta ensivuonna sitten uudestaa;)

En nyt tämän kummemmin osaa näistä kertoa, mutta kysymyksiä saa laittaa jos jokin jäi askarruttamaan:)!

4 kommenttia:

  1. Olipas kiinnostava postaus! Hehe mun kaveri oli myös taitajakisoissa, mutta vaan jollain eläintenhoitolinjalla tms (ne hoiti lehmiä ja kissoja) :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meiänkin koululta oli pari eläintenhoitajaa kisaamassa. Lypsivät ja tosiaan hoitivat kissaa:)

      Poista
  2. mites lotta sijoittui? eve?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eve pääsi finaaliin ja Lotta tuli hyvillä pisteillä perässä:)

      Poista