torstai 10. lokakuuta 2013

Totuttelua

Nyt tulee tälläinen ihan lyhyt pikkupostaus, kun asiaa ei juurikaan ole, mutta silti on pakottava tarve tänne kirjoitella:D
 
Työharjoittelu on edennyt hyvin, ja Pianca on edistynyt hurjasti! On nyt jo paljon mukavempi hoitaa ja ponikin uskaltaa olla jo rennommin. Kaikki kummalliset äänet, uudet tavarat eri paikoissa tai monta ihmistä samaan aikaan käytävällä on vielä jänniä juttuja.
Tänään (torstaina 10.10) hoidin Pipsun normaaliin tapaan tallin käytävällä, ja kokeiltiin ohjasajo vyötä häntäremmin kera ekaa kertaa päälle.
Aluksi Pipsu vain sähläsi ja steppasi vain siitä kun yritin laittaa vyötä selän päälle, mutta rauhoittu siitä onneks nopeesti. Häntäremmin kanssa ei ollut mitään ongelmaa, joka tuli ihan yllätyksenä! Mahavyö olikin sitten toinen juttu...Aivan törkee hepulikohtaus kun pistin ekaan reikään vyön kiinni, jolloin oli vielä tosi löysällä.
Siitä kun rauhoituttiin lähdettiin maneesiin vähän kävelemään, ja kävelikin ilman mitään ongelmia. Kun pari kierrosta oli mennyt, päätin kiristää vyötä yhdellä reiällä, joka oli virhe. Meni poni sen verta lujaa ympyrää ja muutama pukkikin saatiin aikaseks. Onneksi taas rauhoittui pian:)
 

 
 
 
Keskivikkona iltatallin lomassa kävin tälle Uotilan kolmannelle varsalle Penalle (1,5 vuotias WM oripoika) opettamassa ohjas ajon saloja. Kaverilla oli nyt ensimmäistä kertaa kuolaimissa ohjat kiinni, ja muutenkin ekaa kertaa joku kävelikin takana eikä vieressä. Toki meillä oli apuna taluttaja vieressä vähn suuntaa antamassa.
Mutta kaiken kaikkiaan tämä sujui todella hyvin! Pena ei ollut moksiskaan ohjastuntumasta, tai siitä etttä joku sähläsi takana jotain. Mitä nyt kielellä vähän pelasi, mutta eiköhän seki saada loppumaan kun tulee turparemmit kehiin;)
 
 
Nyt Lauantaina olisi sitte aamulla lähtö kohti Kittilää! Vietän siis ensiviikon syyslomaa, johon toki kuuluu myös hevosia, ja koitan niistä sitten tänne jotain päivitellä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti