tiistai 15. lokakuuta 2013

Hummalomat

Eli eilen tiistaina (14.10) käytiin Helpissä ratsastamassa. Menin itse ihan yksityistunnin ja siskoni kävi kaverinsa kanssa "kaksituis tunnilla" Tässä vielä linkki paikan nettisivuille.

Koko tunnin ajan keskityttiin omaan istuntaani, ja yhdessä todettiin että ratsastan lievässä takanojassa ja yliryhdissä, jonka seurauksena alaselkä menee hiukan notkolle. Kuvitteellisesti alettiin tätä korjamaan siten, että kuvitellaan navan yläpuolelle kaksi nappia allekkain ja siellä selässä istuessa pitäisi nojautua niin eteenpäin että nämä kaksi nappia osuisi toisiinsa. Oli muuten yllättävän hankalaa, kun tuntui kokoajan että olisi hirveässä kyyryssä kun olen tottunut tähän takanojassa istumiseen.

Ravissa (harjoitusravi) todettiin että mahani tekee ns. eteen taakse liikettä, vaikka mahan pitäisi pysyä paikoillaan ja lantion tehdä ns. sivulta sivulle liiketttä. Tämä saatiin korjattua kevyen istunnan kautta. Kevyessä istunnassa annettiin ravin keikuttaa ja siitä pikkuhiljaa laskeuduttiin rentona, mutta vatsa tiukkana kyyryssä satulaan jolloin lonkka jäi keikkumaan ns. oikeinpäin. Siitä sit taas pikkuhiljaa suoristettiin selkä ja tadaa, istuttiin oikein hevosen ravissa. Tämä tosin piti toistaa muutamaan otteeseen, sillä välillä päästiin taas omille tavoilleni vallan ja annoin mahan keikkua sekä istua tönötin takanojassa.

Näiden istunta virheideni lomassa oli toki onnistumisia ja todella hyviä pätkiä, mutta niinkuin aina, myös epäonnistumisia mahtui mukaan.
Pekka (ratsuni nimi) on hyvin korkealle koulutettu Suomenhevosruuna, ja erityisesti istunnalla on herralle opetettu yhtä jos toista. Tästä johtuikin se että välillä mentiin sulkutaivutusta, pohkeenväistöä sun muuta kun satuin istumaan hiukan vinossa, käyttämään pohjetta vähän liian rajusti tai kun näpäytin raipalla liian alas. Ja erityisesti näistä taivutuksista hevosen suoristaminen takaisin oli minulle ongelma, kun olen itse tottunut pohjetta käyttämällä hevosen suoristamaan, niin tälläkertaa siitä seurasikin entistä kootumpi hevonen suorittamassa entistä jyrkempää väistöä tai vahvempaa taivutusta.

Laukat taasen sujui hyvin. Aluksi nostossa oli hiukan hankaluukisa, kun ulkopohje meni liian taakse ja mentiin taas kaikenmamman taivutuksia. Alkuhankaluuksien jälkeen Pekka oli ihan superhieno! Sain tosipaljon koottua laukkaa ja takapäätä alle. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis tunnista, ja suosittelen kaikille käymän täällä jos satutte pohjosessa liikkumaan:)! Todella tasokas opetus, huokeat hinnat ja ennenkaikkea tasokkaat hevoset!







Siskon kavveri ja Tempo


Sisko ja Emmi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti