tiistai 2. joulukuuta 2014

162# Ratsastusta, ajoa ja tipahtelua.

Nyt ollaan taas päästy tähän normaaliin arkeen, eli viikot majailen koululla ja viikonloppuisin käväsen kotona hoitaassa elukat ja toki tallilla Cataa katsomassa ja töissä.
Lauantaina olinkin aamusta tunnilla jonka menin Flikalla.
Tehtiin super paljon voltteja sekä väistöjä, joissa Flika toimikin oikein kivasti. Illemmalla iltatallin lomassa kävin kävelemässä/hölköttelemässä Sämpylällä.


Koko päivän kruunasi tottakai Cata. Se sai alkuun juosta irraltaa maneesissa ja purkaa vähän paineitaan sinne. Hiukan oli lennokas ja kevyt peräinen poni, mutta ai että mitä ravia sieltä tuli! Siis aivan mahtavan näköstä, sellasta kun sais vielä joskus ratsastajan kanssa esille.
Phounin rauhotuttua käveltiin vähän, ja laitoin ohjast suitsiin kiinni ja Tiia kiipesi Catan selkään. Talutin itse ja opastin Tiia koko aika. Muutamat pysähdyksen ja suunnan vaihto ja ratsastaja takaisin maan kamaralle.
Mutta ei ollut yhtään jännittynyt, koko aika tosi rento ja oikein keskittynyt ja kuunteli jatkuvasti mitä hänen pitää tehdä seuraavaksi, Catan siis=) Siitä tulee vielä niin hieno!


 ***

Sunnuntaina lähdin aamusta vielä tallilla käymään. Kävin Luliksen kanssa maastossa pikkulenkin ja kävin taas Samilla kävelemässä ja hölköttelemässä.
Illasta lähinki taas kohti koulua.

***

Maanantaina meillä oli aamupäivästä kouluratastusta, jonka menin Unikilla. Unik oli tooosi jäykkä ja sai ihan urakalla taivutella ja venytellä että se sieltä vertyi. Oikeaan laukkaan tuli pari pikku pukkia nostoissa ja vauhtia oli taas vaikka muille jakaa. Vasempaan laukkaan nostot sujui jo paremmin ja ovelasti kun hevonen oli rento, rauhallinen ja mukavasti avuilla, Unik latasi jonkun ihanan köyrypukin ja muutaman pikkuloikan niin minähän sieltä kierähdin maneesinpohjalle..
No ei muutaku takasin selkään ja tunti jatkuu!
Loppu tunnista Unik olikin jo paljon parempi ratsastaa ja taipui jo ihan kivasti ja oli mukavasti avuilla.

***

Tiistai aamuna lähdettiin Jokimaalle ajamaan hevosia. Itse ajoin meidän porukan ensimmäisenä 3-vuotiaalla lv-tamma Saralla. Sara oli kaikin puolin mukava ajettava, aluksi hiukan hidas mutta lämmettyään oikein tsäpäkkä ja näppärä nuori neiti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti