lauantai 26. syyskuuta 2015

10# Syksyä kohti!

Siitä on kohta kuukauden päivät, kun Catan kanssa muutettiin tänne Tammelaan. Cata on nyt kesän jäljiltä palannut takaisin työn tekoon ja kerittiin reenin ohella käydä Sastamalassa mätsäreissä sekä Hämeenlinnasa lattareissa.







Ollaan nyt aloiteltu asioiden opettelu ohjas-ajaen ja juoksuttaen. Käytiin alku kuusta ohjastaen ihan perus juttuja läpi, että keväällä opitut asiat muistuisi taas mieleen. Tän jälkeen ollaanki lähinnä pyöritty liinassa piuhojen kanssa.

Melko pian muuton jälkeen, 12.9 suunnattiin Sastamalaan Match Showhun, jossa oli welsheille omat luokat. Tällä kertaa Cata antoi ihan hyvää ravia, mutta käynti ja rungon kapeus rokotti aika paljon. Oltiin sitten sinisen nauhan kakkosia.



Mätsäreiden jälkeen meillä oli enään viikko aikaa valmistautua lattareihin, eli Laatuponi kilpailuihin, jotka tänä vuonna pidettiin Aulangolla. Käytiin jo ennen Sastamalan reissua naapuri tallilla hyppäämässä ja toistamiseen sen jälkeen. 


Tekniikka oli onneksi edelleen hyvä, mutta eteenpäin pyrkimys puuttui molemmilla kerroilla kokonaan. Onneksi Cata kuitenkin tsemppasi tuomareiden edessä ja hyppäsi ihan super hyvin! Rakenteesta saatiin myös aika hyvät arvostelut, mutta askellajit olikin sitten vähän kehnommat. Loppujen lopuksi oltiin 3-vuotiaista 18/24.
Alla joitain kommentteja arvostelu papereista!

"Tyyppi: Hyvin kehittynyt, Ryhdikäs"
"Lihaksikas ylälinja"
" Ravi saisi olla irtonaisempaa, varsinkin lavoista "
" Vasen laukka vahvempi, tasapaino vaihtelee ja saisi olla irtonaisempi"
" Hyvä hyppytekniikka, voisi koukistaa etupolvia enemmän"
" Melko suuri kapasiteetti"
" Positiivinen ja energinen suoritusponi "

Valitettavasti mulla ei juurikaan hyppy kuvia ole, mutta tässä joitain otoksia paikan päältä.









Nyt sitten syksyn mittaan aletaan pikkuhiljaa alottelemaan taas ratsun hommia, mikäli sopiva ratsastaja löydetään. Näyttelyitä ei enään tälle vuodelle ole, joten poni saa vapaasti pyöriä mudassa ja kasvattaa talviturkkia. 


Loppuun vielä mainostus meidän hienosta loimitelineestä! Paalinnaruista letitettiin ja hyvin toimii ^^

7 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja blogi. Ihania kuvia.

    VastaaPoista
  2. Minkälainen ratsastaja hakusessa? :) todella ihana poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cata kiittää!
      Ratsastajalta haetaan väh. HeB osaamista, hyvää tasapainoa ja kärsivällisyyttä. max.50 kg ja max.160cm pitkä. Plussaa jos aikasempaa kokemusta nuorista :)

      Poista
  3. Tosi kiva kuulumispostaus ja hienoja kuvia. :) Cata on niin hirmuisen kaunis!

    VastaaPoista
  4. Ku yhes kuvas on esteitä maneesis ja cata? tuol kaukana esteitten "takana" niin onko sen tallin nimi West wind ranch?

    VastaaPoista